Sökordsresearch

Åre SEO är en digital SEO-byrå vårt mål är att få företag att synas
bättre på Google med hjälp av en kombination av sökmotoroptimering, användarvänlighet och analys.

Vad är en sökordsresearch?

För att din hemsida ska synas på Google är det viktigt att vet vilka ord och fraser din målgrupp använder för att hitta dig. Om du använder fel ord på din hemsida kan det leda till att din målgrupp och potentiella kund hittar en av dina konkurrenter istället.

I en sökordsresearch undersöker vi de ord dina kunder använder för att hitta både dig och dina konkurrenter med, samt hittar fler relevanta ord du kan använda på din hemsida, i ditt innehåll eller blogg.

En ny hemsida eller en hemsida utan mycket innehåll ses ofta som irrelevant av Google och ges därför en lägre auktoritet, vilket innebär att det kan bli svårt att synas för ord som det söks på ofta. Om så är fallet med din hemsida ser vi på de ord som ditt domän kan ranka för idag och allt eftersom då din blogg växer kommer du kunna ranka för allt svårare ord. Det viktigaste är att din hemsida fortfarande syns i sökmotorn av dina potentiella besökare och att du inte fokuserar din tid på ord du inte kommer synas för.

En sökordsresearch är också ett utmärkt sätt att hitta nya förslag på hur du kan utöka ditt företag. Med orden som tas fram i en sökordsresearch kan du också bygga ut din hemsidas innehåll med en blogg eller erbjuda en ny produkt eller tjänst.

I en sökordsresearch ingår:

– 20-40 sökord du faktiskt kommer att kunna synas med.

– 2-5 länkar med det högst rankade innehållet per sökord. Använd de här länkarna att bygga eller jämföra ditt egna innehåll kring.

– Undersökning av dina konkurrenters sökord och bäst besökta sidor.

– Sammanställning och förslag på implementation av dina sökord

Vi föreslår att välja ett fokus och syfte med din sökordsresearch:
– Lokal
– Global
– E-handel

En sökordsresearch är ett löpande arbete och görs var 3-6 månad för en optimerad hemsida och innehåll.

Lokala

Driver du ett företag med lokal verksamhet och/eller vill etablera dig lokalt samt synas då potentiella kunder i ditt område söker på dina tjänster?

Ämnesfokus

Driver du ett företag utan en speciell plats i fokus? Då fokuserar vi istället på att hitta sökord som relaterar till din affär.

E-handel

Driver du en e-handel eller vill du starta en? Vi fokuserar på sökord kring de produkter du säljer och på dina konkurrenter inom området.

Vill du synas bättre på Google?

Osäker på var du ska börja?
Vi hjälper dig ta fram en plan som funkar för din hemsida.